Георги Миланов направи обзор на 2022 година пред клубната телевизия на Левски (ВИДЕО)

Опитният полузащитник на Левски Георги Миланов стана поредният „син“ футболист, който застана пред камерата на клубната телевизия, за да даде интервю в края на 2022 година. В него той говори за изминалите 12 месеца, последните мачове с Лудогорец от началото на декември, цялостната обстановка на „Герена“ и посочи кой е любимият му момент.
„Като цяло годината беше изключително трудна за нашия клуб, на моменти беше и доста успешна. Първата част на годината беше успешна, после имаше лек спад. Всички го очаквахме, но не очаквахме да бъде толкова дълъг“, започна 30-годишният халф и уточни:
„Горд съм с отбора. Направихме изключителна година откъм победи. Купата е може би един от най-ценните трофеи. Годината беше и положителна, но на моменти не чак толкова. Заедно с феновете, които показаха любовта си не само когато побеждаваме, а и когато губим. Не престанаха да ни подкрепят докрай“.
За последните битки с Лудогорец
„Те бяха на високо ниво от футболна гледна точка. И двата отбора играха на високо ниво. Няма как да стихнат емоциите, защото ме боли от загубата за Купата. От шампионите сме далеч, но ще дадем всичко най-добро, за да покажем най-доброто си лице. Случиха се някои неща от съдийска гледна точка, които няма как да ги коментирам. Показахме, че игрово сме по-добри от най-добрия отбор в последните години. Аз бях разочарован на 4 декември. Много ме болеше и почти не обелих дума до пристигането в София. Не беше уместно да говорим каквото и да е било, защото беше последен мач за годината“, категоричен бе Миланов.
Ролята на треньора и феновете
„Мисля, че в момента феновете ни обединяват. Старши треньорът играе една от най-главните роли. Той ни вдъхва увереност и при победи, и при загуби. Тежко беше времето без победи. Левски е на друго ниво в разбирателство от феновете. Не се беше случвало през последните години Левски да не побеждава, а да сме като едно цяло. Благодаря на феновете, че показаха обичта си. След нито един лош резултат те не престанаха да вярват в нас. Само с тези положителни емоции и сплотеност Левски ще върви нагоре. По другия начин няма как да станат нещата, защото толкова години се изливаха пари в клуба, но нещата не се получаваха“.
Любим момент от 2022 година
„Най-големият ми момент е трофеят, който беше спечелен срещу ЦСКА. Тази Купа всички много я желаехме. Когато дойдох в Левски никой не можеше да си мечтае за трофей. Нещата бяха тежки. Аз съм малко по-луд и казах, че ще спечеля трофей с Левски. Това беше един от най-значимите ми трофеи от емоционална гледна точка и ще остане в моето съзнание“.

„Най-голямата ми болка беше, че не успях да помогна срещу Хамрун. Това е най-тежкия момент. Да стоиш болен на леглото и не можеш да помогнеш – най-тежкия момент. Човек се учи докато е жив. Може би от загубите в последния месец, месец и нещо без победа ни направиха по-силни“, каза още доскорошният национал на България и добави:
„Преди да дойда в Левски бях без отбор година. Тогава разбрах, че футболът ми липсва. Малко хора знаят, че съм фен на Левски. Не исках да го коментирам предварително. Исках да се докажа в Левски и да покажа на какво съм способен. Не съм юноша на Левски, може би заради моя хъс реших да опитам и да дам всичко от себе си. Исках да ме запомнят, че съм и добър човек. Обичта на хората към мен и това да пеят името ми, е най-голямата победа. Сега мотивацията ми е Левски да отиде на по-високо ниво и да направим по-добри мачове. Аз съм човек, който обича да побеждава“.
Бъдещи мечти
„Вече сбъднах една мечта – да дойда в най-трудния момент и да спечеля трофей. Това беше сън за мен. Мечтата ми е да направим по-силен отбор и да видя отбора на първо място в таблицата. Това ще отнеме повече време и постоянство, но с треньор като Станимир Стоилов и с тази публика, всичко е възможно. Гладът за трофеи е най-голямата ми мотивация, за да успявам“.
Цялото интервю с Георги Миланов:

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg