Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

В Славия избухнаха, нападнаха реферите и Касай: VAR спасява бездарните съдии

Отборът на Славия излезе с позиция срещу съдийството на вчерашното столично дерби между „белите“ и Локомотив София, завършило с успех на „железничарите“ с минималното 1:0.
След края на срещата наставникът на Славия Златомир Загорчич избухна срещу съдията, като дори търсеше лична разправия с него, но бе спрян от свой колега преди нещата да ескалират. 
Заги също така „избухна“ и в коментара си след края на дербито, а ден по-късно от Славия обяви, че застава плътно зад своя старши треньор.
Ето какво написаха от клуба във Facebook:
„ЗА КАКВО Е ТОЗИ VAR, ДА СПАСЯВА БЕЗДАРНИЦИТЕ ЛИ ?
Във футбола всички знаят какво е VAR (Video Assistant Referee), но дали всички знаят какво е предназначението на този VAR? Извън България са наясно, в България очевидно не. Поне що се отнася до бригадата съдии от Варна – Красен Георгиев, главен, Христо Хаджийски и Красимир Атанасов, помагачи и Мартин Великов, четвърти, дошли в София на стадион “Локомотив” да късат нервите на треньори, играчи и публика, да объркат мач в елитната българска лига, да приберат таксите и да си отидат все едно нищо не е било. Те ръководиха на терена столичното дерби Локомотив – Славия, двама обаче – Васимир Ел Хатиб и Димо Вълчев, скрити във VAR бусчето пред стадиона, решиха всичко и предрешиха крайния резултат. В името на справедливостта, разбира се. Иначе как други двама, тях пък никой дори не ги вижда защото са далеч, чак в Будапеща са, постоянно ще твърдят, че всичко с футболното съдийство у нас е наред. Унгарците Касай и Ринг, капацитети, които дори не знаят къде е Илиянци, с дистанционното управляват българските футболни съдии, редят съставите, въртят нарядите, подреждат реферите и оценителите им като кегли за боулинг и пълнят главите на шефовете в Бояна с ласкави отзиви за работата си. И наивно, но остроумно обясняват живота с VAR ! Сякаш срещу себе си имат само третокласници…..
Пак с VAR, все с този VAR ! Защо са съдиите на терена тогава , за какво са там, ако не могат трима едновременно – главен, асистент и четвърти, на три метра от случката да преценят навреме дали има нарушение или не. И цели 57 секунди след това да поискат съдействие от колегите си в буса да “чекират” гола на Славия. И да разгонят фамилията на този 110-годишен отбор, който разчита само на себе си и на моженето си на игрището за преминаване по трасето, наричано български футбол. Превърнат вече в тресавище, от което измъкването става само със съдии или рядко и случайно с Божия помощ.
Варненската бригада пред очите на публиката разкри какво в България е предназначението на VAR – несъмнено да спасява бездарните съдии от ниски оценки и да прикрива услужливите, страхливи и напористи млади мушмороци по пътя им нагоре в ранглистите на БФС. Главният Красен Георгиев наказа с картон – жълт, треньора Загорчич. Само за това, че се е осмелил да го попита да се подиграва на Славия ли е дошъл. Аз бях до двамата. И чух репликите, и видях очите на съдията, и самодоволното му изражение на човек, който е дълбоко убеден, че само той може да наказва.
Съдии като тези от Варна, които 14 минути при леден вятър държаха потни играчите на терена да чакат димът от военната димка, активирана от фенове на Локомотив, да се разсее, защото димът закривал камерата и те, съдиите, не можели без нея да преценяват има ли засада или не, начаса са длъжни да съблекат екипите и да ги върнат заедно със свирките на двойката от Будапеща. Поне от срам пред онези, които видяха какво се нарича реферско безочие и наглост.
Борислав Константинов
Ръководител на пресцентъра на ПФК Славия 1913“.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg