Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

В България: Върви се към земеделски субсидии до 100 хил. лв. без данъци

От приемането на България в ЕС и свързаните данъчни реформи, българските фермери настояват да бъде премахнат данъка върху субсидиите. Практиката при част от страните от ЕС е за третирането на субсидиите като необлагаем доход, докато други, както и България досега, приемат субсидиите за част от облагаемите приходи на фермерите. Това посочи вносителят на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица Росен Костурков от “Продължаваме промяната-Демократична България” по време на заседание на Комисията по земеделието, храните и горите в парламента. Законодателната инициатива предлага премахване на данъка върху субсидиите до 100 000 лева за земеделците.
По думите на Костурков българското земеделие страда от тежки структурни дисбаланси, остър недостиг на работна ръка и тесни специалисти, непропорционална концентрация на активи и земя, постоянно намаляване на малките и средните стопани, непривлекателност на отрасъла до степен той да не добавя млади земеделци, отсъствие на автоматизация и цифровизация, отлив на инвестиции, липса на среда за иновации в първичното производство и преработката.
Структурните проблеми се задълбочиха от пандемията и войната в Украйна, довели до разрушаване на веригите за доставки, пазарните механизми и продоволствените баланси, добави той според БТА.
Според мотивите на законопроекта в условията на криза предлаганите данъчни облекчения ще позволят оцеляването на земеделските стопани и ще дадат възможност за развиване на по-голяма устойчивост в силно изявената конкурентна среда, а извън периода на криза ще създадат допълнителни възможности за инвестиции и растеж в сектора на земеделието.
В дългосрочен план очакваният ефект от предлаганите промени е повишаване на конкурентоспособността на българското земеделие на международния пазар.
Законопроектът беше приет единодушно от парламентарната комисия.
ОЩЕ: Още една държава с интерес към производство на българско кисело мляко

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg