В Бешикташ се ядосаха и "охладиха" мераците на Манчестър Юнайтед и Ваут Вегхорст

Във вчерашния 7 януари се появиха информации, че Манчестър Юнайтед ще привлече нападателя на Бешикташ Ваут Вегхорст, а малко по-късно самият футболист се сбогува с феновете на турския гранд.
30-годишният национал на Нидерландия играе в южната ни съседка от лятото на 2022 година и е под наем от английския Бърнли. Договорът му е до края на сезон 2022/23.
Спортният директор на Бешикташ обаче, „охлади“ мераците на „червените дяволи“ и тези на играча и заяви следното пред „NTV Spor“: „Не разбирам защо Вегхорст каза ‘сбогом’ на феновете и защо предприе такъв ход. В момента той е наш футболист. Контрактът му изтича в края на сезона. Ако Манчестър Юнайтед или който и да е друг клуб го иска, първо трябва да разговаря с Бърнли. След това Бърнли ще осъществи контакт с нас, за да обсъдим условията за раздяла“, поясни Джейхан Казанджъ и допълни:
„Ако ги приемем, договорът ще бъде прекратен. В противен случай той ще продължи да действа до края на кампанията. Вегхорст не може да си отиде просто така! Ще трябва да има някаква компенсация за нас, за да одобрим раздялата. Ще дам един пример – Бърнли ни казва: „Сключихме сделка с еди-кой си клуб. Даваме ви половината от трансферната сума“ – тогава ситуацията би била различна. Тогава бихме седнали на масата да говорим“. 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ – Нападател чу тежки думи от Тен Хаг: Не се справя, ще търсим нов на позицията

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg