Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Въпреки силния туристически сезон: Гръцката икономика се сви през лятото

Икономиката на Гърция се сви през периода юли-септември, тъй като намаляващият нетен износ и публичните разходи добрите приходи от туризъм, съобщи гръцката статистическа служба (ELSTAT).
Според коригираните данни брутният вътрешен продукт на страната е спаднал с 0,5% през третото тримесечие от ревизирания надолу 0,6% темп на растеж през предходното тримесечие.
“Ръстът на БВП на Гърция загуби инерция през третото тримесечие, представяйки се по-слабо от консенсусните очаквания поради значително забавяне на нетния износ и намалените държавни разходи”, казва пред Reuters старши икономистът на Националната банка на Гърция Никос Магинас.
Износът спадна с 3,3% през третото тримесечие в сравнение с ръст от 0,4% през второто тримесечие, като крайното правителствено потребление също намаля с 0,6%.

Растежът на страната се забави до 2,8% на годишна база от ревизирания надолу ръст от 7,1% през второто тримесечие. Магинас каза, че сега очаква годишен темп на растеж от около 5%, в сравнение с предишната му оценка от 6%.
Правителството прогнозира, че икономиката ще нарасне с 5,6% тази година благодарение на по-високите от очакваното приходи от туризъм и силните потребителски разходи.
Той обаче изчислява, че производството ще се забави до 1,8% през 2023 г., тъй като се смята, че растящите разходи за енергия и инфлацията ще навредят на вътрешното търсене и износа.
Гърция излезе през 2018 г. от продължила десетилетие дългова криза, която я принуди да подпише три международни спасителни програми. Икономическите му резултати са от основно значение, тъй като се стреми да се върне на пазарите през следващата година.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Гърците изнемогват, дължат огромни суми за ток
Гърция налага жесток данък на енергийните фирми, за да помогне на хората

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg