Външният министър на Катар: В подготовката на Световното загинаха само трима работници

Министърът на външните работи на Катар – Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани, коментира темата със смъртта на работници при подготовката на Световното първенство по футбол. Според него бройката на загиналите по строителните работи е доста малка.
„Част от голямото внимание беше предизвикано от объркване около статистиката. Що се отнася до броя на смъртните случаи на работници мигранти, Върховният комитет предостави данни, които изглежда, че не отразяват пълната картина в Катар. Ако погледнете нашата статистика, ще видите, че смъртността се отчита всяка година“, започна Ал Тани, цитиран от washingtonpost.com.
„Те се основават на националността. Не класифицираме по професии. Този отдел беше създаден преди няколко години. Не можем да очакваме от тях да имат експертни познания и да публикуват всичко с подробности. Това ще отнеме време.
Върховният комитет… те публикуват своите данни. Що се отнася до работниците, загинали на съоръженията на Световната купа, една смърт е твърде много. Но за целия период (на подготовка на Мондиал 2022) имаше три (смъртни случая). И това е казано и повтаряно много пъти“, продължи министърът.
„Но нашите критици не искат да чуят другата страна. Това е нашият проблем. Има последователност в нападките срещу страната“, завърши катарецът. А ето с какво изказване шокира шефът на Световното в Катар.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg