"Във Вила това не се случваше" – Джак Грийлиш призна, че животът в Манчестър Сити е доста по-труден

27-годишният национал на Англия Джак Грийлиш призна, че си е представял живота в Манчестър Сити по доста по-различен начин, но в крайна сметка той се е оказал много труден.
През лятото на 2021 година „гражданите“ счупиха рекорда си за най-скъп трансфер, плащайки около 100 милиона паунда на Астън Вила за атакуващия играч. До момента той се е отчел с едва 7 гола и 7 асистенции в общо 59 мача във всички турнири и не крие, че е очаквал статистиката му да бъде доста по-впечатляваща:
„Когато дойдох тук, ще бъда честен, нещата се оказаха доста по-трудни, отколкото очаквах! В моята глава ситуацията беше такава – отивах в отбор, който е на върха във Висшата лига и щях да вкарвам много голове и да раздавам много асистенции… очевидно обаче това не беше случаят. Много тимове се затварят срещу нас, а когато бях във Вила това не се случваше“, обясни Грийлиш в интервю за Sky Sports и продължи със сравненията с предишния си клуб:
„Дийн Смит (б.р. – бившият треньор на Вила) ми казваше да търся слабите звена в защитата, без значение дали отдясно, в средата на терена или дали искам да „прегърна“ тъчлинията. В Астън Вила винаги съм имал краен защитник, който да ме покрива. Дойдох в Сити, след като бях прекарал целия си живот във Вила и никога не ми си беше налагало да се променям. Не осъзнавах колко е трудно да се адаптираш към различен отбор и старши треньор!“, призна си Джак Грийлиш.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ – Арсенал или Манчестър Сити ще бъде шампион през сезон 2022/23 – ето ги програмите на двата отбора

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg