Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Водещи финансови компании създават платформи за търговия с дигитални активи

Някои от най-добре познатите имена във финансовия сектор създават свои собствени платформи за търговия с дигитални активи, като се надяват дилърите да заложат „на сигурно“ в твърде нестабилния свят на криптоактивите, пише Financial Times.
Гиганти като Standard Chartered, Nomura и Charles Schwab са сред традиционните финансови институции, които създават или подкрепят нови криптокомпании, включително платформи за търговия с дигитални токени като биткойн и етер.

Те се надяват, че апетит към криптото все още има въпреки фалитите през миналата година на криптоборсата FTX и криптобанките Celsius и Voyager. Новодошлите навлизат в един пазар, доминиран от компании като Binance и Coinbase, които разполагат с немалко институционални клиенти.
Брокерът Charles Schwab и пазарните експерти Citadel Securities и Virtu Financial, застават зад EDX Markets, докато британската банка Standard Chartered подкрепя криптоборсата Zodia Markets и посредника Zodia Custody.
„Те искат за създадат криптоборса, на която търговците да се чувстват спокойни, когато продават и купуват“, посочва Джамил Назарали, ръководител на EDX Markets и бивш директор в Citadel Securities.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Биткойнът поема към най-лошия си месец от краха на FTX през ноември
Биткойнът падна до най-ниското си ниво от два месеца
Какво означава за българския финансов сектор новата регулация на криптовалутите в ЕС?

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg