Висш полицай: Меган Маркъл е получавала смъртни заплахи

Меган Маркъл е била изправена пред „отвратителни“ заплахи за живота си по време на престоя си в кралското семейство, заяви най-високопоставеният цветнокож полицай в Обединеното кралство.
Нийл Басу заяви, че като ръководител на отдела за борба с тероризма е трябвало да се справя с достоверни заплахи от крайно десни екстремисти срещу Меган Маркъл и съпруга ѝ принц Хари.
Коментарите му в интервю за Channel 4 News, излъчено късно във вторник, изглежда подкрепят твърденията на Хари относно опасенията за сигурността.
Меган, бивша телевизионна актриса от смесена раса, се омъжи за по-малкия син на крал Чарлз III през 2018 г., но през 2020 г. те се отказаха от кралския живот и се преместиха в САЩ.
54-годишният Басу, който се оттегли след 30 години работа в лондонската столична полиция, беше попитан дали има реални заплахи за живота на Меган.
„Абсолютно“, отговори той, като нарече заплахите „отвратителни и много реални“.
„Имахме екипи, които ги разследваха. Хората бяха подведени под отговорност за тези заплахи.“

38-годишният Хари заведе дело в съда срещу правителството на Обединеното кралство, за да наложи преразглеждане на решението за отнемане на финансираната от държавата му защита, когато той се върна в страната от САЩ.
В началото на връзката им Хари предприе рядката стъпка да критикува публично тона на някои медийни публикации за Меган. Той осъди „расовия подтекст на коментарите и откровения сексизъм и расизъм на троловете в социалните медии и коментарите към статиите в интернет“.
Двойката обвини и самото кралско семейство в расизъм в телевизионно интервю с Опра Уинфри през 2021 г.
Източник: БГНЕС

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg