Винисиус и Модрич на Мондиала: Eдиният е благодарен, че другия го има, а вторият е готов на всичко за родината си

Бразилия и Хърватия се впускат в четвъртфинал помежду си, като един от двата тима ще си осигури място в предпоследната фаза на Световното първенство по футбол в Катар, докато другият ще се отправи към родината си. 
В двата тима обаче има не малко футболисти на Реал Мадрид, като във всеки от тях има и по един лидер от „белия балет“. В Бразилия изпъква името на Винисиус, който дълго време бе гледан с известно съмнение на „Сантяго Бернабеу“, но през последните месеци изгради своето име на легендарния стадион. 
Той говори още вчера за предстоящия двубой и нямаше как да избегне темата за сблъсъка със сънародника си – Лука Модрич, eдин от най-опитните футболисти във високо ниво на спорта в Европа и по света. 
„Винаги е много трудно да играеш срещу играчи с големи качества. Модрич винаги ме е учил на много, той продължава да го прави всеки ден и не на последно място – дава всичко от себе си, за да се развивам. 

Той е пример. 37-годишен човек, който играе на неговото ниво, е нещо рядко. Футболисти като него, Кристиано Роналдо и Тиаго Силва , които са на възраст, която вече не е нормална да се представят по този начин и които отново я правят нормална.
Щастлив съм да играя срещу него и нека най-добрият победи“, сподели Винисиус по време на пресконференцията. 
Лука Модрич също сподели мислите си по адрес на съотборника си в Реал Мадрид в днешния ден, който обаче подходи по-различен начин от бразилеца:
„Имаме трудната задача да спрем Винисиус. Всички знаят качествата му, но ако мога да направя работата му по-трудна с някои подробности, със сигурност ще го направя. Всички сме тук, за да се борим за нашата страна“, сподели емоционално опитният играч. 
Двубоят между Бразилия и Хърватия ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

🎙| Luka Modrić: „Vinicius? We have the difficult task to stop him tomorrow. Everyone knows his qualities, but if I can help make his job more difficult with some detail, I will certainly do it. We are all here to fight for our country.“ pic.twitter.com/YsZXhtuXSJ
— Madrid Xtra (@MadridXtra) December 8, 2022

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg