ВИДЕО: Последният път, когато Аржентина и Нидерландия се срещнаха, "гаучосите" ликуваха

Аржентина и Нидерландия излизат един срещу друг в откриващия четвъртфиналите ден на Световното първенство в Катар. „Гаучосите“ ще опитат да направят голяма стъпка към мечтания триумф, докато „лалетата“ се надяват да повторят постижението от 2010 г., когато достигат финал на Мондиала в Южна Африка.
Аржентина – Нидерландия е една позната среща, но винаги с непредсказуем край. Последният път, когато тези два съперника се срещнаха беше именно на най-голямата футболна сцена. 
На Световното първенство в Бразилия през 2014 г. южноамериканците и европейците влязоха в ожесточена битка. Битка, която решаваше единия финалист на Мондиала. За да бъде драмата пълна, всичко се реши с дузпи. При 11-метровите наказателни удари обаче Аржентина бе категоричният доминант, побеждавайки с 4:2. 

Огромна заслуга за успеха имаше вратарят Серхио Ромеро, който затвърди страхотното си представяне на финалите с 2 спасени дузпи, с които отказа „лалетата“ по пътя им към втори пореден финал на този форум.
Този двубой е и повод за желание за реванш от страна на Нидерландия, чийто състав е достатъчно класен, за да се противопостави достойно на Лео Меси и компания.
Ето къде по ТВ може да гледаме интригуващия двубой между „гаучосите“ и „лалетата“

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg