ВИДЕОТО, което доказва, че Пеле остава над всички легенди във футбола

Смъртта на Пеле беляза по тъжен начин края на 2022-ра година и се превърна във водеща тема по целия свят. Кончината на 82-годишната легенда е причина и за връщане назад във времето, когато именно бразилецът промени футбола с магията си, която малцина са притежавали.
Кралят на футбола обаче не може да бъде сравняван с никого в световната история, защото и най-големите имена биват съпоставяни именно с иконата. Точно и в тази насока влиза по страхотен начин в употреба изразът: „Не забравяйте, че всичко, което виждате сега във футбола, Пеле го направи първи“.

В часовете след кончината на легендата се завъртяха много видеа в социалното пространство, които припомнят част от магическите изпълнения на феноменалния футболист, но над 31 милиона пъти  възпроизвежданото видео компилация в мрежите наистина доказва, че Пеле е бил първи.
Клипът показва, че попадения, които са превърнали Роналдо, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Зидан, Роналдиньо и много други в легенди – Пеле е вкарал десетилетия по-рано.
Починалият на 82 години Пеле остава в историята със своите 1279 гола, превърнали се в рекорд на Гинес, още редица постижения и недостижимите 3 световни титли!
Вижте кой гол на Пеле бива определян за най-великия в историята!

Pele doing everything your favourite player does, first. The King of Football pic.twitter.com/Or9EivIvHJ
— Football Away Days (@FBAwayDays) December 3, 2022

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg