Венци Стефанов избухна: Готви се едно безумие от хора, които не са се събличали по физическо

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов, даде интервю пред „Sportal“, в което алармира за опасно политическо намерение за осъществяването на промени, засягащи хазартните компании, които спонсорират почти целия роден футбол.
„Само едно нещо искам да им кажа – да не правят това безумие! Да не си го помислят въобще! Някои политици явно искат да променят нещо, което въобще не им е работа. Ако не знаете, да ви кажа, че бетинг компаниите поддържат 2/3 от футболните клубове! Същото се отнася и за другите спортове. Знаете за кои компании говоря – те са върху фланелките на всички отбори. Това са компании, които са регистрирани в държавата и носят милиони приходи в хазната. Готви се едно безумие от хора, които не са се събличали по физическо, отсъствали са от тези часове в училище“, обяви босът на „белите“ пред изданието.
„При нас в Славия има над 600 деца, които тренират, възпитаваме ги, държим ги далеч от пороците на улицата. В крайна сметка тези дечица мечтаят, всяко дете трябва да получи шанс да види мечтата си изпълнена! Страшно нещо е незаконният хазарт, там да насочат усилията си. Питам политиците кой ще дава пари за спорт? Пробвал съм през годините най-различни варианти – например безалкохолни напитки, говоря за световноизвестни марки, и нищо! Нищо. А тези фирми дават милиони на клубовете. Пак казвам – това ще е безумие!“.
„Едни момченца и някои момиченца искат да злоупотребят с мечтите на децата. Те гледат собствената си облага, а знаят ли как се издържа футболен клуб, как се поддържа детско-юношеска школа? Такива трябва да бъдат изхвърлени от управлението на държавата! Това ще е много сериозен удар по спорта. Вместо да мислят глупости, да видят, че нямаме един нормален стадион. Северна Македония, дето са един файтон хора, бивша наша провинция, имат стадион в Скопие, какъвто ние нямаме“, каза още Стефанов и продължи в същия дух:

„Тези политици да видят, че бетинг операторите помагат на спорта в цяла Европа – да погледнат фланелките на отборите в Англия, Франция, Испания и пр. Това да видят тези проевропейци! Лицензираните оператори не трябва да се пипат, трябва да се оставят да работят и да помагат на българския футбол. Това са компании, които вкарват милиони в държавата. Хората със здрав разум в парламента не трябва да допускат това нещо! Политиците, в чиито глави се е родила тази глупост, могат ли да гарантират с банкова гаранция такива милиони за спорта? Питам!“.
Президентът на Славия призова хората в парламента да помислят трезво: „Нашият основен спонсор Bet365 помага на минимум 15 клуба в Европа, това е на 100% вярно. Левски в кризисния момент го спаси бетинг компания. Клубовете в Първа лига и Втора лига кой ги издържа? Как си връзват бюджета? За какво говорим! Нека политиците не пипат тези неща, защото цяла България ще им скочи. Чийто ум го е родил това, е за психиатър! Имам познати психиатри и мога да им препоръчам някой, защото имат нужда от лечение. Едно време имаше кръжок по интереси, но тук говорим за държавна политика. Нека хората в парламента помислят трезво!“.

„Има хора, които са специалисти по пробиотиците, но да не се бъркат в спорта. Служебното правителство си гледа работата, това го правят други в парламента – да си гледат пробиотиците! Сигурен съм, че и други мои колеги ще ме подкрепят в това, което казвам. Срещу това безумие. Политиците да не се занимават с глупости! Ако направят това нещо, апелирам да не се гласува за тях, защото това ще е убийство на българския спорт! А избори ще има скоро. Готви се обезкървяване на българския футбол и на българския спорт! Говоря за куп клубове и федерации. Инакомислещи, които не са спортували и нямат деца, не се интересуват и подготвят едно безумие“, завърши коментара си Венци Стефанов.
*Кои промени за хазартните компании вероятно визира той, можете да прочетете в ТОЗИ МАТЕРИАЛ на колегите от Actualno.com!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg