Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Велико: Александър Везенков с 2 постижения за историята на Евролигата – застана до Лука Дончич

Историята на българския баскетбол бе пренаписана от Александър Везенков, след като за първи път роден състезател спечели наградата за “най-полезен играч” във втория по сила турнир в света – баскетболната Евролига. Постижение, за което едва ли някога някой българин си е представял, че ще види.
Двете постижения на Везенков, които са исторически дори за Евролигата
Още по-невероятното за Саша е, че той влиза и в историята на Евролигата, не само в тази на българския баскетбол. Той се превърна в едва втория играч, който печели в един и същ сезон и наградата за “най-полезен играч”, и приза “Алфонсо Форд” за най-добър реализатор.
Преди него това е съумявал да постигне единствено Нандо Де Коло от ЦСКА Москва. Френският състезател постига това с екипа на руския тим през сезон 2015/16.
Това дори не е всичко – Александър Везенков се нареди и до една от големите звезди на Националната баскетболна асоциация (НБА) – Лука Дончич. Както е известно, словенецът се подвизаваше именно в Евролигата, преди да поеме към звездния път на НБА.

Везенков заблестя в Евролигата с коефициент на полезно действие от 21.2, като по този начин се превърна в едва втория състезател след Лука Дончич, който има КПД от 21.0 или по-високо след изиграни над 30 мача, в който и да е сезон от Евролигата. Дончич постига това през сезон 2017/18.
Вижте повече за чудовищното постижение на Александър Везенков и как стана MVP на Евролигата.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg