Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Вдигат пътните такси в Сърбия

От 1 януари пътните такси в Сърбия се увеличават с 9%, обяви изпълняващият длъжността директор на компанията “Пътищата на Сърбия” (Putevi Srbije) Зоран Дробняк, цитирайки решение на сръбското правителство. Какви са новите пътни такси в Сърбия?
Tаксата за отсечката Белград – Димитровград (Цариброд), която сега е 1310 динара (11,17 евро), ще стане 1427 динара, или около 12,16 евро.
Пътната такса за отсечката Белград – Ниш, която сега е 890 динара (7,58 евро), от 1 януари ще бъде 970 динара (8,27 евро).
Тарифата за отсечката Белград-Прешево (от столицата до сръбско-македонската граница) в момента е 1490 динара (12,71 евро), докато след увеличението на цената ще бъде 1624 динара (13,85 евро).
Шофиращите по маршрута Прешево-Димитровград (от сръбско-македонската до сръбско-българската граница) сега плащат 1040 динара (8,87 евро), а от януари ще плащат 1133 динара (9,66 евро).
Пътната такса за отсечката Белград-Суботица (на сръбско-унгарската граница) сега е 640 динара (5,46 евро), а след увеличението ще бъде 697 динара (5,96 евро).
Тарифата за отсечката Белград-Шид (на сръбско-хърватската граница) в момента е 420 динара (3,58 евро), а ще стане 457 динара (3,90 евро).
Колко ще ви струва пътуването в Сърбия, може да проверите тук.
По-евтини тол такси в Гърция
Затова пък тол таксите по гръцките магистрали ще намаляват от следващата година, но все още не са известни точните дати на промяната, тъй като те зависят от подписването на новите договори за концесии. По информация на БНР цените ще паднат с около 30 евроцента на отсечка.
Гръцкото правителство е успяло да уговори с концесионерите да се откажат от искането си за поскъпване на цената за преминаване заради повишаването на разходите за поддръжка на пътищата. След продължителни преговори министерството на транспорта успя да постигне намаление на цената както за област Атика (най-населения район в Гърция, където е столицата Атина), така и за магистралите в цялата страна.
При действащата криза и увеличените разходи за живот шофьорите не могат да си позволят да плащат високи тол такси, заяви министърът на транспорта Костас Караманлис.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg