Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

България отбелязва Ден без асансьори за девета поредна година

На 26-ти април, сдружение BG Бъди активен ще разпространи посланието за нуждата от ежедневна физическа активност и как изкачването на стълби може да бъде един лесен и достъпен начин да продължим да се движите ежедневно. “Ден без асансьори” е инициатива, която насочва вниманието към значението на физическата активност като цели да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие.
В края на 2022-ра, Световната Здравна Организация (СЗО) публикува първия Глобален доклад за състоянието на физическата активност като обобщи данните от 194 държави. Докладът показва, че около 80% от тийновете и 27% от възрастните не се движат достатъчно. Според данните, 1,4 милиарда възрастни или 27,5% от възрастното население на света, не се движат достатъчно, а въпреки естествената си склонност към активен живот, децата са по-малко активни от очакваното, като момичетата са значително по-малко активни от момчетата, с над 10%.
По отношение на транспортната политика, засегната като тема в доклада, малко над 40% от държавите имат стандарти за проектиране на пътища, които правят ходенето пеша и карането на велосипед по-безопасно. Един от проектите, по които сдружението работи – “Паркинг Ден за Фитнес”, е пряко свързан с подтикването към преосмисляне на разнообразието на градските пространства и скритите и най-вече лесни възможности за физическата активност в тях. По време на Park(ing) Day for Fitness паркинги се превръщат за един ден в пространство за общуване, физическа активност, движение и/или фитнес за ума.
По време на предстоящия Ден без асансьори, сдружението ще съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие – като просто изберем стълбите. Редица градове в цялата страна ще бъдат домакини на събитието, като отново към инициативата се присъединяват училища, детски градини, университети, фирми и компании, обществени сгради, институции. Традиционно посланието се споделя от популярни лица, актьори, музиканти, инфлуенсъри, спортисти.
Всеки желаещ може да се присъедини като направи своя снимка или видео на избора си да бъде активен на стълбите и сподели това в социалните мрежи с #NoElevatorsDay2023 и #ЯмСтълбиЗаЗакуска

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg