Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

България няма да прости на Тео Ушев, че е успешен

Венци Мицов, Фейсбук:
Гледах вчера моя приятел Theodore Ushev при Светльо по БТВ (120 минути).
И напълно го разбирам. Желанието на Тео да приключи с интервютата и изявите в България е напълно логично.
Впрочем той напусна България през 1997 и не съм особено сигурен, че тя, родината му, му е дала кой знае какво. Още тогава обаче неговото име го пишеше в карето на софтуера Фотошоп (или Корел Дроу, не помнмя точно, да ме прощавате).
Родината на Тео никога няма да му прости факта, че е успешен, разпознаваем, че има номинация за ОСКАР и че има успешна кариера не в Павликени, а извън територията на тази изчезваща държавичка.
Родината на Тео никога няма да му прости и факта, че не си поплюва и че има мнение, което удря в главата чугунените неокомунисти и самопреценящи си тъ***ари, които населяват страната ни.
И да, той е прав. Страната ни е отровена. Атмосферата е отровена докрай.
Тук вече е невъзможно да вървим напред. И за това сами сме си виновни. Защото, вместо да поемем напред, водени от своите светли примери, ние се удавихма е реваншизма на няколко вождчета, които искат да управляват и след смъртта си.
Съветът на „Площада“: Ако все още не сте готови с коледните подаръци за близките, разгледайте продуктите на Alleop.bg и направете правилния избор.
Впрочем нали знаете защо тъпия комунизъм толкова много ви радва, скъпи гугутки мои?
Не за друго, а защото комунизма не позволяваше никому да стърчи. Демократическия централизъм, заложен в идеологията на тъпия соц правеше така, че ако ти си талантлив, а колегата ти, съответно бездарен, вземаха от твоя талант и даваха на колегата, за да сте равни.
Така се получаваше именно онова, което Висоцки някога бе възпял в песента за гимнастиката:
„Красота! Среди бегущих
Первых нет и отстающих —
Бег на месте общепримиряющий!“.
Ето за това искате да се върне онова време. В него хора като нашите повече от 20 концертмайстори на световни оркестри щяха да са просто шлосери в голям, субсидиран от СССР завод.
Знаете ли кога реших да напусна Съюза на българските композитори? Когато преди известно време отидох на едно събрание и там за първи път след дългогодишно изгнание се появи и Милчо Левиев. Друг успял и световноизвестен български творец.
И знаете ли какво стана? Виден наш композитор от времето на зрелия соц скочи и започна да му крещи – „ВЪН! ТИ НЕ СИ БЪЛГАРСКИ КОМПОЗИТОР!!!“.
Тогава разбрах кристално ясно къде се намираме и какво точно се случва.
И да, Тео, приятелю. Тук дишаме отрова, ядем отрова и се**м отрова. А твоя филм показа образът на тези, които генерират това – бездарните и безсмъртни биотитани.
Но все си мисля, че не трябва да мълчим. Че ако ние сега млъкнем, биотитаните ще победят. Не, че вече почти не са победили…
Клета страна. Страна, в която всяка светулка ви пречи, мамка му…
Не, аз няма да ви светя, щото не мога. Но обещавам, че ще крещя така, че да оглушеете. Това поне го мога…

The post България няма да прости на Тео Ушев, че е успешен appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com