Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

България влезе в европейска коалиция за защита на розовото масло

България се присъедини към своеобразна европейска коалиция, която има за цел да пази розовото и другите етерични масла. В нея са още седем държави – Франция, Португалия, Испания, Словакия, Словения, Италия и Унгария, 
Европейската комисия подготвя регламент, според който етеричните масла, сред които розовото, ще се приемат като продукти на химията и това драстично ще ограничи използването им. 
Още: България и Франция в защита на розовото масло, ЕК се готви да го обяви за токсично
Отглеждането на култури, от които те се добиват, е традиционна дейност за България, която има важни социални, икономически и културни измерения. Поради това страната ни настоява да се запази настоящият подход към класифицирането им. Тази позиция е изложил земеделският министър Кирил Вътев на заседанието на колегите си от ЕС в Люксембург. Тя е била подкрепена от останалите седем държави.

Вътев е посочил, че трябва да продължи традиционното отглеждане на култури, от които се добиват маслата, да се запазят доходите на заетите в сектора фермери и сезонни работници.
Българският министър е подчертал още, че производството на емблематични етерични масла е високо ценено от потребителите в ЕС и трети страни. В същото време не трябвало да се компрометира приложението на високите стандарти на ЕС за опазване на околната среда и общественото здраве.
 
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg