Бургаските пожарникари пуснаха благотворителен календар

Бургаските пожарникари и тази година представиха календар с кауза. Те заснеха фотосесия с кучета от градския приют.
На календара всеки един от пожарникарите позира с куче от приюта. Снимките са направени на плажа в Бургас и в студио. Целта е да се призоват хората да си вземат домашен любимец от общинския приют, където повечето кучета са изоставени на улицата от своите стопани.
„Приехме идеята с усмивка, с желание, с мотивация и общото мнение беше, че трябва да помогнем, да дадем всичко от себе си и да стане една добра кауза. Снимките бяха на два етапа първите бяха на плажа, използвахме хубавото време, а втората част бяха в студио“, заяви за БГНЕС пожарникарят Валентин Валентинов.

Бургаските пожарникари вече втора година правят кампания с благотворителни календари. Миналата година тя беше насочена към децата на загиналите пожарникари. Огнеборците се шегуват, че не мислят да последват примера на австралийските пожарникари и да направят по-провокативен календар.
„Акцентираме на други наши достойнства! Не че бихме отстъпили на тях, но гледаме нашите календари да бъдат по-изискани и с определена кауза“, зави гл. инспектор Асен Асенов.
Календарът може да бъде закупен от приюта за кучета. Цената му е 20 лв.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg