Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Божанков: Президентът е този, който не иска правителство

Президентът Румен Радев е този, който не желае в България да бъде съставено редовно правителство. Мнението е на депутата от „Продължаваме промяната“ Явор Божанков.
Народният представител говори пред БНР и заяви следното: „Ако някой не иска България да има правителство, това е президентът. А инструментът, за да няма правителство, е прокуратурата. Не изключвам и чужди интереси да играят огромна роля. Изводите правя на база на това, което виждам. Няма как да твърдя нещо, което не мога да докажа, но така изглежда – че за пореден път държавното обвинение е по скоро играч в политическия процес, отколкото независим държавен орган“.
Той добави: „Президентът в прав текст излезе от конституционната рамка. Президентът би трябвало да съдейства и да е онзи медиатор, който да полага всички усилия, независимо дали е първи, втори или трети мандат, България да има правителство.“
„Че Радев работи за поредното служебно правителство не е тайна, но не го беше заявявал така директно. За него Конституцията е някакъв досаден декор, изглежда. Атаките от президентството не са спирали, но това е техният връх“, коментира той относно връчения вчера втори мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ.
The post Божанков: Президентът е този, който не иска правителство appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com