Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Биткойнът е на прага на първо месечно поевтиняване за годината

Криптовъзстановяването губи инерция, като оставя биткойна да поеме към най-лошия си месец от краха на FTX през ноември 2022 г., предава Bloomberg.
Този месец се очаква монетата да запише спад от 6% в цената си, което ще е първия месечен спад за 2023 г. Измерител на водещите 100 дигитални монети също се понижава със сходен размер.
Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поскъпва с 84% от началото на годината до средата на април, като за кратко стигна 31 000 долара, но оттогава увеличението се сви до 67%. Намалената ликвидност и ограничителната парична политика отслабиха ентусиазма за криптовалути.
Криптопочитателите видяха в проблемите на американски регионални банки през март доказателство за недоверието си във фиатните пари, което доведе до поскъпване за биткойна. Това обаче се оказа временно, след като властите успяха бързо да стабилизират финансовия сектор.

„Това, което наистина трябва да стане, за да има нова вълна на купуване на биткойн и криптоактиви, е да се покаже истинско приложение и развитие, за да може да накара тези любопитни към криптовалутите хора да влязат в криптоекосистемата“, споделя Джон Ву, президент на Ava Labs, за Bloomberg Television.
През последните 4 седмици активи като акции, облигации и злато се представиха по-добре от криптовалутите. Особено интензивна се оказа манията по изкуствен интелект, която доведе до над 10% ръст на индекс със свързани с него акции.
Инвеститорите също оценяват и ефектите от сключената през уикенда сделка за тавана на американския дълг, която Конгресът трябва да приеме преди 5 юни – денят, когато страната може да се окаже в неплатежоспособност.
Минути след 12 ч. в сряда биткойнът поевтинява с 2,45% за денонощието до 27 129 долара. Монетата остава на около 41 000 долара от пика си, достигнат през 2021 г.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Биткойнът падна до най-ниското си ниво от два месеца
Какво означава за българския финансов сектор новата регулация на криптовалутите в ЕС?

Представиха първите правила за световна регулация на криптовалутите

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg