Бившият хотел "Шератон" в София ще има ново име, затваря за ремонт

Столичният „София хотел Балкан“ за пореден път сменя името си. Хотелът в центъра на София, който е популярен най-вече с бившето си име „Шератон“, вече не е част от световната хотелиерска верига Marriott и марката The Luxury Collection, се съобщава на страницата на хотела във Facebook.
От 1 януари 2023 година новото име на емблематичния хотел ще е София Балкан Палас (Sofia Balkan Palace).
„След дългогодишно успешно сътрудничество, решихме да работим самостоятелно през следващите месеци, докато изберем бранд, който да отговаря на уникалното наследство и история на Sofia Balkan Palace за град София. С голямо удоволствие съобщаваме, че през първото тримесечие на 2023 г. започваме ремонт на нашите помещения“, е написано във Facebook страницата на хотела.

 

Dear partners, Please be kindly informed that starting from 01st of January 2023, Sofia Balkan Palace will not be part…
Публикувахте от Sofia Balkan Palace в Сряда, 4 януари 2023 г.

Собствеността на хотела обаче не се променя. Той продължава да е притежание на дружеството „София Хотел Балкан“, което през 2020 г. беше закупено от кипърската компания „Потамиро Лимитид“, като изпълнителният директор на хотела Йоанис Даскалантонакис контролира „Потамиро Лимитид“. Бившият хотел „Шератон“ в София има нов собственик
Още от началото на прехода столичният „Шератон“ е бил винаги собственост на гръцки или кипърски фирми, освен един малък период през 90-те, когато по линия на масовата приватизация към 25% от него бяха собственост на множество физически лица. През социализма хотелът се казваше „Гранд-хотел Балкан“ и стана „Шератон“ през 1986 година, припомня вестник „24 часа“.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Световен хотелски гигант отваря врати в България (СНИМКИ)

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg