Без гол: 135 секунди от магически докосвания и отигравания в кариерата на Пеле (ВИДЕО)

Футболът продължава да скърби и втори ден, след като научи скръбната вест за смъртта на легендарния бразилски футболист – Пеле, който си отиде от нашия свят вчера (29 декември) губейки ожесточената си борба с рака на дебелото черво.
Пеле накара стотици милиони да се влюбят в най-красивата игра на този свят – футбола, а неговото наследство безспорно ще бъде предадено на следващите поколения. 
Краля на футбола записа редица постижения в цветущата си кариера. Бразилецът може да се похвали със 767 попадения в официални мачове, ката те са дошли в 831 участия. 
Пеле е и единственият футболист, който печели 3 световни първенства. Той триумфира с Бразилия на Мондиалите през 1968, 1962 и 1970 година – рекорд, който до ден-днешен не е подобряван.
Ще представим на вашето внимание компилация от магията на Пеле събрана в точно 135 секунди. Тя бе споделена от журналиста Танкреди Палмери, а Вие може да и се насладите тук:

You won’t see a single goal in this video.But still 135 seconds of Pelé game will tell you why he has been the greatest ever.An absolutely incredible video.Messi+Mbappé+Cristiano Ronaldo=Pelé pic.twitter.com/Wj5C0miys8
— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) December 30, 2022

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Всичките 12 попадения на световни финали на Пеле, както и неговият най-красив гол в кариерата му като футболист.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg