БДЖ осигури над 13 000 допълнителни места във влаковете за празниците

БДЖ осигури над 13 100 допълнителни места за предстоящите коледни и новогодишни празници. За целта са добавени допълнителни вагони към съставите на някои влакове, пътуващи по основни направления, обявиха от железницата.
От 23-ти декември до 3-ти януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по най-натоварените линии, като София-Варна, София-Бургас, София-Пловдив и др.
На билетните каси вече има предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Срокът за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси обикновено е 5 дни, но БДЖ удължава този срок, когато предстоят по-дълги празнични периоди, какъвто е и този.

Така потребителите на услугата могат да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да купят билет и резервация за седящо място за влака, който предпочитат, обясняват от железницата.
Клиентите на БДЖ могат да купуват билети за пътуването си и онлайн, като системата позволява 30-дневна предварителна продажба.
„БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД напомня на клиентите си, че при купуване на двупосочни билети могат да ползват между 10% и 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните оферти на дружеството.
Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде получена и от служителите на гишета „Информация“ и билетните каси в железопътните бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалния интернет сайт на БДЖ.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
8 дни без „синя“ и „зелена“ зона по празниците
Влакът ни плаща при закъснение – колко и при какви условия
Скоро няма да има кой да кара влаковете у нас

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg