Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Байдън за дълга и бюджета на САЩ: Добри новини

Само дни преди риска да бъде обявен първия в историята дефолт на САЩ, американският президент Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите на Конгреса Кевин Маккарти постигнаха окончателно споразумение за повишаване на тавана на правителствения дълг, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.
Президентът-демократ и лидерът на републиканското мнозинство в Долната камара на Конгреса разговаряха в неделя вечер източно американско време, докато преговарящи от двете страни съставяха текста на проектозакона, за да могат конгресмените да се запознаят с компромисите, които вероятно няма да бъдат подкрепени от крайните представители и на двете партии. Вместо това лидерите работят да получат подкрепа от политическия център в момент, в който Конгресът бърза да предотврати фалита на федералното правителство преди крайния срок 5 юни.
“Добри новини. Споразумението предотвратява най-лошата възможна криза, дефолт, за първи път в историята на нашата страна”, заяви Байдън и призова и двете партии да положат съвместни усилия за бързо гласуване на закона. “Председателят (на Камарата на представителите) и аз заявихме ясно от самото начало, че единственият път напред е двупартийно споразумение”, добави Байдън.
Компромисът, обявен като предварителен, включва орязване на разходи, но рискува да разгневи някои конгресмени, след като се запознаят подробно с отстъпките, които са превдидени в него.
Следващите дни ще покажат дали Вашингтон отново ще успее за малко да избегне дефолт по американския държавен дълг, както е ставало многократно в историята, или световната икономика ще навлезе в потенциална криза.
Конгресмените се очаква да се върнат на работа най-рано във вторник заради отбелязването на Деня в памет на загиналите във войните днес (29 май). Маккарти обеща, че ще спази правилото да обяви законопроекта най-малко 72 часа преди гласуването.
ОЩЕ: САЩ се доближават до сделка за държавния дълг, но резултат още няма

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg