Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Александър Везенков със заявка преди съдбоносния мач: Потенциалът ни е много по-голям от показаното

Националният отбор по баскетбол на България излиза в пряка битка за първото място в квалификационната си група за Евробаскет. „Лъвовете“ ще премерят сили с лидера Португалия, която е с точка повече, като дуелът ще се състои в Ботевград от 18:00 часа българско време.
Най-добрият роден състезател Александър Везенков е оптимистично настроен преди мача:
„Добре се чувствам. Винаги съм радостен да съм в Ботевград и съм щастлив, че мога да помогна на отбора в утрешния мач. Мисля, че имаме добър отбор, с пълна зала и подкрепата на феновете. Не трябва да мислим нито за разликата, нито за противника. Трябва да си гледаме нашата игра. Мисля, че всички момчета са мотивирани. Има хъс и желание в отбора. Ако направим това, което иска треньорът от нас, и играем здраво, можем да победим.
Гледах мача с Румъния. Мисля, че потенциалът ни е много по-голям от това, което показахме. Надявам се и момчетата да се абстрахират, да изиграем един хубав мач и да видим дали сме способни да го спечелим. С почти всички се познаваме. Дори на Коди съм гледал негови мачове. С Мони се познаваме също, преди 15 години започнахме заедно да играем баскетбол в Кипър. Ядрото е едно и също, опитни момчета с много години в националния отбор. Да, липсват ни някои играчи, но важното е тези, които сме тук и сме здрави, да дадем всичко от себе си и да победим“ – започна той, цитиран от bgbasket.com.
„Не е най-приятното с толкова мачове. Трябва да има малко разбиране и от ФИБА, и от Евролигата, но това е графикът, не се оплаквам. Радвам се, че съм тук у дома и ще играя пред хора, които нямат възможност да ме гледат през годината. Това е само по себе си стимул и искам да дам всичко от себе си да победи.

Така се случиха нещата, че мачът с Португалия е много важен за нас, а в Олимпиакос имаме два дни почивка и те проявиха разбиране. Със сигурност може би не им е най-приятното нещо, но много исках да помогна на отбора. Те го разбират и се надявам всичко да мине както трябва.Не е най-приятното с толкова мачове. Трябва да има малко разбиране и от ФИБА, и от Евролигата, но това е графикът, не се оплаквам. Радвам се, че съм тук у дома и ще играя пред хора, които нямат възможност да ме гледат през годината. Това е само по себе си стимул и искам да дам всичко от себе си да победи“ – допълни още Везенков.
За финал бе запитан да коментира темата дали ще играе в НБА, а освен това отправи призив към феновете в Ботевград за мача с Португалия:
„Пак ще отклоня темата за НБА. Много съм радостен, че съм в България. Гледам седмица за седмица. Тази седмица имахме мач с Валенсия, сега съм тук, после сме в Милано. Просто се наслаждавам на това, което правя и каквото трябва да стане, ще стане, когато му е времето.
Надявам се да напълним залата. Ботевград е един от най-баскетболните градове. Мисля, че тези момчета заслужават залата да е препълнена и се надявам да ни помогнат, а ние да ги зарадваме с победата“ – завърши Везенков.
Припомнете си как България тресна Румъния в трилър, в който дебютантите блеснаха в квалификациите за Евробаскет2025.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg