Алберт Попов допринесе за нещо много рядко срещано в зимните спортове

В слалома за Световната купа в алпийските ски българинът Алберт Попов допринесе за това да станем свидетели на изключително рядко срещано явление в зимните спортове. Както е известно, състезанието се проведе в швейцарския зимен център Абелдобен.
След първия манш Попов бе 11-и, след като успя да измине трасето за 56,01 секунди. Това оформи изоставане от 1,66 секудни в сравнение с водача – Лукас Бротен от Норвегия. Любопитното е, че преди 4 дни в Гармиш-Партенкирхен (Германия) Алберт отново бе 11-и след първия манш.
Тогава обаче остана на 21-во място в крайното класиране. Този път се нареди на 15-ата позиция, а с това е обвързано и гореспоменатото рядко срещано явление в алпийските ски.
Попов и още цели двама състезатели дадоха напълно еднакво общо време от двата манша. Той записа идентично време с италианците Стефано Грос и Томазо Сала – 1,51,47 минути.
Тримата изостанаха на 2,16 секунди от победителя Лукас Бротен. Втори се нареди друг норвежец в лицето на Атле Макграт. Трети пък остана Линус Щрасер от Германия.
Навръх Коледа Алберт Попов сподели мечтана лична новина – става татко (СНИМКА).

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg